سلام

یکی از شام های مورد علاقه و البته کار راه انداز من که از بچگی هم دوست داشتم و مامان و مامان بزرگم هم زیاد درست می کردند همین به اصطلاح اشکنه تخم مرغه. البته شاید اسم های دیگه ای هم داشته باشه ولی تو خانواده ما همین معروفه.

 

مواد:

تخم مرغ .................. به تعداد نفرات

سیب زمینی ............ 1 عدد متوسط

پیاز ......................... 1 عدد متوسط

گوشت چرخ کرده ....... به میزان دلخواه

رب گوجه فرنگی ......... 2 ق غ

رشته آش ................. به مقدار علاقه

مرزه خشک شده ....... کمی

نمک و فلفل و زردچوبه .. به میزان لازم

 

تهیه:

ابتدا پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ می کنیم.

بعد گوشت چرخ کرده را با پیازها تفت می دهیم.

حالا مرزه خشک که نوعی سبزی خوردنه ولی خشکش هم عطر خیلی خوبی داره رو اضافه می کنیم.

به علاوه رشته آش که کمی تفت داده ایم. ( البته رشته های من کمی سوخت و مثل چوب کبریت شده که شما ببخشید. امان از بچه داری و آشپزی. نیشخند)

حالا رب رو تو کمی آب جوشیده حل کرده و اضافه می کنیم.

و سیب زمینی خرد شده را.

بعد در قابلمه رو می گذاریم تا سیب زمینی ها کمی نرم شود و بعد نوبت تخم مرغ است که در کنار هم داخل قالمه زده و دیگه هم نمی زنیم تا تخم مرغ ببنده.

و وقتی تخم مرغ ها بست آماده است.

 نکته: یول

این غذا رو هم میشه با پلو خورد مثل یک نوع خورش هم توش نون ریز کرد و نوش جان نمود.

راستی نمک فلفل زردچوبه فراموش نشه.



تاريخ : یکشنبه ۱ خرداد ۱۳٩٠ | ۱٢:٢۸ ‎ق.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()

سلام

یک کاپ کیک خوشمزه البته با کمی تغییرات در فرمول اصلی تا برای  آقای همسر که زیاد اهل شیرینی هم نیستند عصرونه مناسبی تو این روزها  که دارن بلند و بلندتر میشن باشه.

مواد لازم:

آرد ........................................ 250 گرم (معادل 10 ق غ)

شکر ..................................... 200 گرم (از فرمول اصلی من کمترش کردم)

کره ....................................... 100 گرم

بیکینگ پودر ........................... 2 ق چ

وانیل .................................... 1 ق چ

خمیر مایه نانوایی ................... 1 ق چ

پودر قهوه .............................. 2 ق غ

آب جوش ................................. نصف استکان

شیر ....................................... نصف استکان

تخم مرغ ................................. 2 عدد

نمک ...................................... 1/2 ق چ

 

تهیه:

ابتدا پودر قهوه رو با آب جوش حل کرده و می گذاریم سرد شود.

کره را خارج از یخچال قرار می دهیم تا نرم شود و بعد با شکر خوب می زنیم تا سبک و پفکی شود.

بعد وانیل و تخم مرغها را یکی یکی  اضافه کرده و هم میزنیم.

حالا قهوه و شیر را اضافه می کنیم و هم میزنیم.

و حالا آرد را که از قبل چند بار با نمک و بیکینگ پودر و خمیر مایه الک کرده ایم مرحله مرحله اضافه می کنیم و هم می زنیم تا یک دست شود.

و بعد هم گردو خرد شده.

فر را در 175 درجه سانتیگراد گرم گرده و داخل قالب های مافین یا فنجان های کوچک کاغذ کاپ کیک قرار داده و مواد را با قاشق درون آنها میریزیم و داخل فر قرار می دهیم. به مدت 30 دقیقه.

 حالا کاپ کیک ما آماده است. 

نوش جان.

 

 



تاريخ : شنبه ۳۱ اردیبهشت ۱۳٩٠ | ٤:٢٠ ‎ب.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()

سلام

بهانه درست کردن این پوره غذای زهرا بود و به درد مامانای مهربون می خوره.

مواد لازم:

سیب زمینی 

کره

نمک

شیر

همگی به میزان دلخواه

طرز تهیه:

سیب زمینی رو آبپز می‌کنیم و بعد با کمی کره له می‌کنیم. 
چون برای بچه پوره پوره شدنش تو دهان ممکنه باعث گلو گیر شدنش بشه با کمی شیر میکس کرده تا چسبنده تر بشه و حالا آماده است. 

نکته: یول

میشه بدون شیر و کره هم باشه و با کمی نعنا خشک تو روغن کمی تفت داد.
میشه پیاز داغ هم کرد و اضافه نمود به دلخواه. 



تاريخ : دوشنبه ۱٩ اردیبهشت ۱۳٩٠ | ٢:٠٢ ‎ق.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()

سلام

یک شام خوب برای یک شب خوب.
منبع دستور و عکسهای مراحل آماده سازی این شام  از سایت آشپزی گام به گام ولی عکس غذای خودم رو هم گذاشتم .

Stuffed Potato Patties

 

مواد لازم:

سیب زمینی درشت .......... 2 عدد
کره ................................. 1/4 فنجان
تخم مرغ .......................... 1 عدد
آرد سفید ......................... 1/2 فنجان
فلفل سیاه ....................... 1/4 ق چ
نمک ............................... 1/2 ق چ

فیلینگ ( مواد داخلش):

گوشت چرخ کرده ............. ( به مقدار دلخواه )
پیاز متوسط .................... 1 عدد
نمک و ادویه .................... به مقدار لازم

طرز تهیه خمیر:

اول سیب زمینی ها را پخته و به صورت پوره در می‌آوریم.

سپس کره را با آن خوب مخلوط می‌کنیم. بعد آرد و نمک و فلفل و تخم مرغ ها را ه سیب زمینی ها اضافه کرده و هم کیزنیم تا یک دست شود. 

طرز تهیه فیلینگ:

اول پیاز را نگینی خرد کرده و سرخ میکنیم .

بعد گوشت چرخ کرده و نمک و ادویه را اضافه می‌کنیم.

حالا روی تخته آرد پاشیده و گلوله های سیب زمینی را روی آن باز کرده و داخلش مواد ریخته و در روغن سرخ می‌کنیم.

نکات: یول

* اصلا جز خمیر برای مواد داخلش هرچی دوست داشتین می تونید بذارید. سویا قارچ تن ماهی مرغ آپز و . . . .

* خیلی ممکنه به دست بچسبه. هم از آرد میتونید استفاده کنید هم از آب. دستاتون رو هی کمی خیس کنید و کار کنید.

* با نون سنگک و سبزی خوردن بیشتر می چبسه. نیشخند



تاريخ : شنبه ۱٧ اردیبهشت ۱۳٩٠ | ٥:٥٥ ‎ب.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()
.: Weblog Themes By VatanSkin :.