اگر خواستید از آرد قید شده در دستورها استفاده کنید ولی در دسترس نبود از این جدول برای موارد جایگزینی میتوانید بهره بگیرید .

مهم : البته توجه دارید که اختلاف های وزنی در یک پیمانه به دلیل اختلاف جرم آردهای مختلف میباشد . دو نوع آرد هم اندازه در پیمانه , از نظر وزنی باهم یکی نیستند زیرا جرم آنها و در نتیجه فضایی که در داخل پیمانه اشغال میکنند , متفاوت است . مقادیر جایگزین در واحد پیمانه و قاشق غذاخوری است که بنا به دستور برای هر یک پیمانه یا هر یک قاشق آن جایگزین میکنید .



ادامه مطلب
تاريخ : دوشنبه ٦ امرداد ۱۳٩۳ | ۳:۱۸ ‎ب.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()

بسم الله الرحمن الرحیم

اینقدر اندر خواص جو و جوی دوسر برا دیابت و چربی خون شنیدم که هر جا میرم  چشم دنبال این دو تاست.بعد از مدت ها بالاخره پیدا کردم و چندین نوع محصولات جدید و رژیمی و مفید درست کردم که به مرور ارائه می کنم.

برای اطلاعات بیشتر از این محصول و کارهای جالبی که میشه با این محصول انجام داد به اینجا مراجعه کنید.



تاريخ : دوشنبه ٦ امرداد ۱۳٩۳ | ۳:٠٥ ‎ب.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()

 

بیسکوئیت جو دو سر پرک و سبوس جو دو سر

مواد لازم 
 

جو دو سر صبحانه  ..................... 2 و نیم  فنجان
سبوس جو دو سر ................. 2 فنجان 
پودر وانیل ....................  نصف قاشق مرباخوری 
نمک ................ نصف قاشق مرباخوری
بکینگ پودر ................... 3 قاشق مربا خوری 
شکر قهوه ای ............... 4 تا یک سوم فنجان (فشرده)
روغن زیتون ....................... 1 و نیم فنجان
تخم مرغ تقریباً درشت .................... 3 عدد 
آب  ...................... 2 قاشق غذا خوری 
آرد برنج .......................... 1 و یک سوم فنجان
گردو خرد شده  شده یا (میوه خشک شده ) .............. 2 فنجان

 
  
ابتدا جو دو سر صبحانه و سبوس جو دو سر را با قاشق هم می زنیم تا مخلوط شود سپس وانیل، نمک ، بکینگ پودر و شکر قهوه ای را نیز افزوده و به خوبی کل مواد را مخلوط می کنیم تا یکنواخت شود . توجه داشته باشید که جهت تهیه این بیسکوئیت به هیچ وجه از هم زن استفاده نکرده و به آرامی با قاشق می بایست مواد را هم بزنیم . سپس روغن زیتون و تخم مرغ را اضافه کرده و هم می زنیم و سپس آب را به آن اضافه می کنیم و مجدداً کمی مخلوط می کنیم  سپس آرد برنج را کم کم  افزوده و به خوبی مخلوط می نماییم و بعد گردو خرد شده ( یا هر گونه میوه خشک یا خشکبار به دلخواه ) را  به خمیر می افزاییم . به دلخواه می توانید شکلات خرد شده یا اسمارتیز به جای میوه و خشکبار به  خمیر اضافه کنید و به خوبی هم بزنید . به آرامی خمیر را به اندازه توپ پینگ پنگ گلوله گلوله کرده و در سینی که از قبل کمی چرب شده قرار می دهیم ، سپس  با ته قاشق گلوله های خمیر را کمی فشار دهید و در فری که از قبل در دمای 200 درجه سانتی گراد گرم شده ، می گذاریم و به مدت 15 الی 17 دقیقه می پزیم .

از میزان مواد بالا ،حدوداً 35 عدد بیسکوئیت به دست می آید .


تاريخ : دوشنبه ٦ امرداد ۱۳٩۳ | ۳:٠۳ ‎ب.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()

بسم الله الرحمن الرحیم

جوی دوسر

جوی دو سر

شکل و شمایلش خیلی در روی ساقه شبیه جو نیست ولی نوعی جو است که به سلطان غلات معروف شده.

جو دو سر یا یولاف با نام علمی Avena sativa گیاهی است از خانواده گندمیان که دارای گل‌های بسیار ریز و نامشخص است. گیاهی علفی یک‌ساله‌است که به عنوان غذای دام کشت می‌شود.

تا به امروز نیز در ایران به طور گسترده کشت نمی‌شود. با این حال برای اولین بار در شهر اصفهانجو دو سر به طور زراعی کشت شد. در گذشته ارقام مورد کشت جو دو سر دارای مقدار متوسطی بتاگلوکان و مقدار متوسطی روغن بودند. در حالی که در حال حاضر ارقامی از جو دو سر اصلاح شده است که حاوی 18 درصد روغن هستند که این میزان دو برابر مقدار روغن در ارقام قدیمی این گیاه است و گروهی دیگر از ارقام اصلاح شده این گیاه دارای مقدار بسیار فراوانی بتاگلوکان هستندکه جو دو سر های بتاگلوکان نامیده می شوند . این ارقام برای درمان بیماران دارای دیابت نوع 2 تولید می شوند، زیرا ثابت شده بتاگلوکان موجود در این ارقام در درمان و پیشگیری این بیماران موثر است . مطالعات زیادی نشان داده که مصرف آرد جو دو سر سبب کاهش میزان کلسترول بد خون و افزایش میزان کلسترول خوب خون و کاهش خطر گرفتگی عروق کرونر قلب می شود و از سال 1980 تا امروز تحقیقات زیادی در رابطه با نقش بتاگلوکان در جلوگیری از انواع سرطان ها انجام شده و مشخص شده است که این ماده اثرات ضد تومور بسیار قوی دارد . هم چنین بتاگلوکان موجود در این ارقام جو دو سر اثرات ضد ویروسی و ضد باکتریایی ثابت شده ای دارد . جو دو سر منبع خوبی از انرژی، پروتئین و چربی برای انسان و مخصوصاً بچه‌ها است.

  • هم چنین به خاطر داشتن ماده ای خاص، دارای اثراتی ویژه جهت پوست‌های خشک و خارش داراست.
  • محصولات حمام از جمله محلول‌های کلوییدی، صابون، ژل و پودرهای حاوی عصاره‌ی جو دو سر در بازار عرضه شده‌اند.
  • از عصاره نوعی جو دو سر در طب سنتی آیورودا جهت ترک اعتیاد تریاک استفاده می‌شده است.
  • یک گزارش علمی نشان می‌دهد که جو دو سر ممکن است میل به سیگار را کاهش دهد. یک تحقیق که بر روی ۲۶ نفر سیگاری انجام شد، نشان داد که پس از مصرف ۴ هفته از عصاره هیدرو الکلی جو دو سر، تعداد سیگار روزانه‌ی آن‌ها از ۲۰ سیگار در روز به ۶ عدد کاهش یافت. کاهش سیگار افراد مذکور حداقل تا دو ماه ادامه یافت و این در حالی بود که گروه کنترل که از دارونما استفاده می‌کردند روزانه ۱۷ سیگار می‌کشیدند.

یک تحقیق نشان داد که مصرف روزانه‌ی ۱۰۰ گرم جو دو سر خشک به مدت سه هفته باعث کاهش ۲۳درصد کلسترول تام، ۲۳ درصد کلسترول LDL، ۲۱ درصد تری گلیسیرید، و ۲۰درصد کلسترول HDL شده است.

  • جو دو سر به دلیل نداشتن گلوتن و دارا بودن فیبر بالا یبوست را بر طرف می کند و مشکلات گوارشی را بر طرف می کند.
  • از اثرات دیگر جو دوسر که در مطالعات اخیر اثبات گردیده است، اثر کاهش اسید اوریک آن است.

چای تهیه شده از جو دو سر دارای اثرات آرام بخش، مسکن و ادرارآور بوده و در تسکین آرتروز و روماتیسم موثر است. 



تاريخ : دوشنبه ٦ امرداد ۱۳٩۳ | ٢:٥٠ ‎ب.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()

بسم الله الرحمن الرحیم

پشیره توت غلیظه و اگه حرارت زیاد بخوره می سوزه برا همین هم به صورت کاپ کیک در 15 دقیقه در فر بودن آماده میشه.

در تمام مراحل زهرا جونم هم دست اندر کار بودند.

مواد لازم:

آرد 2 پیمانه

نمک 1/4 ق چ

بیکینگ پودر 2 ق چ

تخم مرغ 2 عدد

شیره توت 1/2 پیمانه

آب جوش 1/2 پیمانه

گردوی خرد شده 1/2 پیمانه

روغن زیتون 1/2 پیمانه

تخم مرغ و رو غن رو هم میزنبم

شیره توت رو اضافه می کنیم و باز هم می زنیم و بعد کمی آب جوش

آرد و بیکینگ پودر رو تو مواد الک می کنیم و با قاشق مخلوط می کنیم

گردو اضافه می شود

بعد داخل قالب چرب شده 15 دقیقه در 175 درجه سانتیگراد قرار می دهیم.

از شیره خرما و انگور هم می توان بجای شیره توت استفاده کرد.

قند طبیعی و بدون شکر

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 



تاريخ : دوشنبه ٦ امرداد ۱۳٩۳ | ٢:۳٢ ‎ب.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()

بسم الله الرحمن الرحیم

با استفاده از جو دو سر پرک آماده مصرف ، شما می توانید مقویترین و لذیذترین صبحانه و انواع سوپها و آش ها وغذاها را با فیبر بالا و ویتامین B تهیه نمایید. و حتی مقداری از آن را بر روی سالاد بریزید.

سالاد جو دو سر

زمان پخت جو دو سر پرک درشت ( خرد نشده ) حدود 15-20 دقیقه می باشد و نوع خرد شده آن به مدت 4-7 دقیقه می پزد . البته لازم به ذکر است ، از آنجا که این غلیه از قبل بخار پز شده است ، لذا به صورت خام نیز قابل مصرف است. 

در تهیه انواع سوپ شما می توانید بر حسب سلیقه خود یک پیمانه جو دو سر را در چهار الی شش پیمانه آب سرد ریخته و بپزید . برای تهیه انواع سوپ می توانید به قسمت آشپزی همین وب سایت مراجعه فرمائید.

سوپ جو دو سر

همچنین می توانید با استفاده از جو دو سر پرک انواع کیک و کلوچه را تهیه فرمائید. و یا بر روی انواع شیرینی بپاشید. 

به هنگام پختن نان نیز می توانید آرد جو دو سر به آن اضافه کنید . 

کیک و کلوچه جو دو سر

در تهیه انواع کتلت می توانید به جای آرد سوخاری از جو دو سر پرک ریز شده استفاده فرمائید و همچنین در سرخ کردن انواع مرغ و ماهی از این غله استفاده کنید. 

از آنجا که جو دو سر پرک لعاب زیادی دارد آن را پودر کرده و یا همانگونه به صورت پرک در انواع غذاها و خورشها ریخته که بهترین جایگزین سیب زمینی به عنوان غلیظ کننده غذاها است.

جو دو سر پرک خرد را می توانید در تهیه انواع کوکو و دلمه استفاده نمایید.

در تهیه سالاد الویه می توانید به جای سیب زمینی از پرک جو دو سر پخته شده استفاده نمایید که بسیار لذیذ است. برای پخت جو دو سر پرک جهت تهیه سالاد الویه به ازای هر پیمانه پرک جو دو سر دو پیمانه آب کافی است.

همچنین می توانید با استفاده از جو دو سر پرک مقوی ترین ولذیذترین صبحانه را برای خود و فرزندانتان تهیه نمایید، که بهترین جایگزین انواع نانهای گندم است. فقط کافیست جو دو سر پرک را پخته و در شیر یا شیر سویا ریخته و به همراه عسل یا شکر و یا بسته به سلیقه خودتان بدون عسل و شکر مصرف نمایید. 

صبحانه جو دو سر

برای صبحانه می توانید آن را با دارچین و یا جوز هندی مزه دار کنید. کشمش و یا هر نوع میوه خشک و یا تازه نظیر تکه های موز ، توت فرنگی ، سیب و یا توت تازه به آن اضافه کنید و در آخر مقدار کمی شکر یا عسل و کمی شیر به آن اضافه کرده و میل نمایید.

از آنجا که جو دو سر پرک آماده مصرف است می توانید حتی بدون پختن نیز آن را در شیر یا شیر سویا گرم ریخته و میل نمایید. بر حسب سلیقه خود می توانید با افزودن انواع دانه ها همچون گردو ، بادام و یا سایر آجیلها ، یا انواع میوه های خشک در آن صبحانه ای سرشار از ویتامین تهیه کنید.


تاريخ : دوشنبه ٦ امرداد ۱۳٩۳ | ٢:٢٠ ‎ب.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()

تعریف سوفله soufflé :


 سوفله در واقع یک نوع کیک سبکی است که در فر یا تنور ( حرارت غیر مستقیم

از فعل baking ) تهیه میشود و داخل مواد آن زرده تخم مرغ جداگانه و سفیده

تخم مرغ زده شده جداگانه دارد و با مواد متنوع و مختلفی ترکیب میشود و

هم بعنوان غذای اصلی مانند سوفله سیب زمینی و ... و هم مانند سوفله شکلات و

... بعنوان دسر سرو میشود .

واژه سوفله از یک فعل در زبان فرانسه مشتق میشود که به معنای پف کردن و بالا

آمدن مواد میباشد . هر سوفله حداقل از دو ماده اصلی تشکیل میشود یکی کرم

پاتیسیر یا پوره و سسی است که از کرم و خامه تشکیل میشود و دیگری از سفیده

تخم مرغ زده شده که همان مرنگ یا پفک است .

اگر سوفله دسری باشد از مواد دیگری مانند پنیر و مربا و میوه ها و شکلات و موز و

لیمو و اگر سوفله غذایی باشد از سیب زمینی و ژامبون , سبزیحات , مرغ و...جهت

ایجاد تنوع در مزه و طعم به آن اضافه میشود .

در سوفله سفیده تخم مرغ زده شده ایجاد حالت پف مانندی میکند . طبیعتا وقتی

بعنوان دسر بکار میرود باید شیرین و در نوع غذایی غیر شیرین خواهد شد . وقتی

سوفله از داخل فر بیرون میاید باید حتما پف کرده باشد و بالا آمده باشد ولی این

پف پس از 5 الی 10 دقیقه خواهد خوابید .بهمین دلیل بلافاصله باید هنگام سفارش مشتری تهیه شود و نیز حتما قبل از خوابیدن پف آن سرو شود .

 

سوفله را در همه نوع ظرف که قابل استفاده در فر است میتوان تهیه کرد ولی به

صورت سنتی آن را در ظرف گرد چینی که کف صاف دارد به نام رامکین ramekins

تهیه و مستقیما سرو میشود .

* 1 - اگر میخواهید پف سوفله نخوابد تا اتمام زمان پخت بهیچوجه در فر را باز نکنید .

* 2 - اضافه کردن مقدار بسیار کمی نمک به سفیده تخم مرغ هنگام زدن , باعث

ایجاد پف بسیار خوبی خواهد شد .

* 3 - کاغذ مومی مخصوص آشپزی را چرب کرده و به صورت نواری بلند تر از دیواره

رامکین برش بزنید و دور دیواره ظرف قرار دهید و با نخ کتانی مخصوص آشپزی ببندید

تا موادی که هنگام پخت بالا خواهد آمد از لبه ظرف سرریز نشود و به جای آن به کمک لبه کاغذ بالا بیاید .

ولی به هرحال اگر نمیخواهید پف کند وسط مایه سوفله یک کارد تیز فرو کنید ! تا

پف آن بخوابد !!

تعریف گراتن یا گراتین gratin :


گراتین یک نوع تکنیک تهیه غذاست که رویه غذا با پودرسوخاری و پنیر رنده شده

طلایی و برشته و در ترکیب مواد آن از تخم مرغ و کره نیز استفاده میشود .

این نوع غذا از کشور فرانسه منشا گرفته و معمولا در یک ظرف مخصوص فر که

دیواره ای نسبتا کوتاه دارد در فر و تنور و زیر گریل آماده و با همان ظرف نیز سرو

میشود . واژه گراتن در زبان فرانسه از یک فعل به معنای رنده شده گرفته میشود

که به براده های نان سوخاری و پنیر رنده شده اشاره دارد . برای ترکیبات این غذا از ژامبون و ماهی و مرغ و گوشت و سبزیجاتی مانند تره فرنگی و ریشه رازیانه و

بادنجان و همچنین پاستاها و سس ها وخامه و پنیر رنده شده گودا و چدار و ...

پودر نان سوخاری و ... استفاده میشود .

چون در بین مواد آن سفیده زده شده تخم مرغ ندارد طبعا از پف و بالا آمدن سطح غذا خبری نیست . رنگ سطح این غذا به واسطه پنیر رنده شده باید طلایی شود .

 

* وقتی میگوییم رویه و سطح یک غذا باید گراتینه شود یعنی سطح آن باید طلایی

شود .

 

نکته : تفاوت بین گراتن و سوفله
یکی از تفاوتهای گراتن نسبت به سوفله - نبودن ( سفیده ) تخم مرغ جزء مواد اصلی است . البته شاید گاهی به ندرت یکی دوتا هم تخم مرغ داخل فقط برخی از گراتن ها باشه ولی زدن سفیده و زرده جداگانه باعث پف میشه و این ویژگی فقط یکی از خصوصیات سوفله است . داخل سوفله معمولا شیر هم هست . ولی گراتن نباید

پف کنه و بالا بیاد .معمولا این دو رو باهم اشتباه می کنن .با مطالعه روی تعریف

هر کدام و تحقیق در مورد دستورهای این دو میشه تفاوت رو فهمید و تمایز قایل شد .

 

 
 
 


تاريخ : پنجشنبه ٢ امرداد ۱۳٩۳ | ٤:٢٤ ‎ب.ظ | نویسنده : فائزه | نظرات ()
.: Weblog Themes By VatanSkin :.