دستپخت های من

پخت و پزهای من در باغ زندگیمون

خمیر هزار لا

خمیر هزار لا یا puff pastry (به زبان انگلیسی) و pâte feuilletée یا mil foil (به زبان فرانسه)در اکثر سوپر مارکت*ها در قسمتی* که دسر*های یخ زده هستش به فروش میرسه.
این خمیر به ۲ صورت موجود هست. dough که به صورت خمیر هست و باید با وردنه صاف بشه و ما میتونیم قطر خمیر رو خودمون انتخاب کنیم. و sheet که به صورت یه لایه وردنه کشیده شده هست و فقط احتیاج به قالب زدن یا آماده کردن داره.
از این خمیر برای انواع غذا و شیرینی استفاده میشه. و یه سری قانون کلی در موردش وجود داره:

از این خمیر باید به صورت کاملا سرد استفاده بشه. شما وقتی این خمیر رو میخرید یخ زده هست. اگه عجله دارید تو محیط آشپز خونه بذارید تا یخش باز بشه ولی کاملا سرد باشه. ولی بهتره که تو یخچال بذارید که یه شب تا صبح کافیه
وقتی میخواهید با این خمیر کار کنید، اول فر رو گرم کنید، موادتون رو آماده کنید. و وقتی همه چیز آماده بود خمیر رو از یخچال بیرون بیارید.
اضافه خمیر رو میتونید تو یخچال نگاه دارید برای مدت کوتاه ولی هیچ وقت دوباره تو فریزر نذارید.
حرارت برای درست کردن این خمیر ۴۰۰ درجه فارنهایت یا ۲۰۰ درجه سانتی گراد هست. و معمولان بین ۱۰ تا ۱۵ دقیقه طول میکشه تا خمیر پخته بشه و به صورت لایه لایه در بیاد.
شیرینی زبان، پاپیونی ،ناپلونی، انواع استرودل یا اشترودل، ولوان و بعضی از این خمیرهای تارت با این خمیر درست میشن. 

   + فائزه ; ۱٢:٠٤ ‎ق.ظ ; چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۳٩٠
comment نظرات ()