سلام

مطلب جالبی تو سایت سفره خونه بود که واسه علاقه مندها گذاشتم همه استفاده کنیم:

یکی از مواردی که از ابتدا باید بدونیم اندازه دقیق مواد هست...که با کم و زیاد کردنش کیفیت کیک ما عوض میشه پس باید دقیق اندازه گیری کنیم .
شاید مواقعی پیش بیاد که فقط ترازو در دسترس داریم و دستوری که داریم به پیمانه نوشته شده یا بر عکس فقط پیمانه داریم ولی دستور به گرم نوشته شده .

برای تبدیل گرم به پیمانه یا بر عکس از این جدول استفاده میکنیم.

این جدول با استفاده از این پیمانهها که عکسش رو میزارم تهیه شده .

ترتیب پیمانه ها از بزرگ به کوچک: ۱ پیمانه --- ۱/۲ پیمانه --- ۱/۳ پیمانه --- ۱/۴ پیمانه

ترتیب قاشقها از بزرگ به کوچک: ۱ قاشق سوپخری --- ۱ قاشق چایخوری --- ۱/۲ قاشق چایخوری --- ۱/۴ قاشق چایخوری

در بعضی از دستورها هم به قاشق مربا خوری بر میخوریم که اون موقع ترتیب قاشقها از بزرگ به کوچک به این صورت میشه: ۱قاشق سوپخری --- ۱ قاشق مرباخوری --- ۱ قاشق چایخوری --- ۱/۲ قاشق چایخوری




ما یک نوع پیمانه دیگر هم داریم که به پیمانه های آمریکایی معروف هستن و اندازه شون با پیمانه هایی که بالا گذاشتم متفاوته ...

ترتیب پیمانه ها از بزرگ به کوچک:
۱ پیمانه ۲۵۰ یا میلی لیتر
۱/۲ پیمانه یا ۱۲۵ میلی لیتر
۱/۳ پیمانه یا ۸۰ میلی لیتر
۱/۴ پیمانه یا ۶۰ میلی لیتر

بعضی از قاشق های اندازه گیری هم ۱ قاشق کوچک در آخر دارن که به اصطلاح به اون ۱ پینچ گفته میشه که در دستورهای آمریکایی به اون بر میخورید.

اندازه گیری
یکی از شروط موفقیت در آشپزی اندازه گیری دقیق است و به نظر من بهترین نتیجه را با ترازو دیجیتال به دست میآوریم .

اما همیشه ترازو در دسترس نیست برای همین جدولی که در بالا برای شما گذاشتیم میتواند راه گشا باشد.

اما یک سری نکات هست که در اندازه گیری با پیمانه باید رعایت کنیم:

به هیچ عنوان پیمانه را داخل آرد یا شکر یا... فرو نمیکنیم بلکه با استفاده از یک قاشق پیمانه را پر میکنیم. ولی دقت کنید بعد از پر کردن، پیمانه را به زمین نکوبید چون هوای اضافی خارج میشه و روی پیمانه خالی میشه و اشتباهی که بعضی از دوستان انجام میدهند اینه که دوباره پیمانه را پر میکنند.
بعد از اینکه پیمانه پر شد با پشت چاقو روی آن را صاف میکنیم.


برای اندازه گیری کره یا روغن جامد یا... بهتره ۲۰ دقیقه قبل در هوای آشپزخانه قرار بگیرند تا از آن حالت جامد خارج بشن و راحت تر بتونیم با پیمانه کار کنیم.


برای اندازه گیری عسل با پیمانه...بهتره پیمانه را با کمی روغن چرب کنید ( نه خیلی که روغن ازش بریزه tongue) بعد پیمانه را با عسل پر کنید...میبینید که خیلی راحت تمام عسل از پیمانه جدا میشه sure... در غیر این صورت نیمی از عسلها به دیواره پیمانه میچسبند.

برای تبدیل وزن مواد مختلف به یکدیگر... میتونید این لینک رو مشاهده کنید. 


http://forum.sofrehkhune.com/showthread.php?t=550

سایت برای تبدیل اتوماتیک مواد :

http://www.convert-me.com/en/convert/cooking
اصولا بهتره شیرینی* یا کیک را با همان مواد ذکر شده در دستور تهیه کنیم و مواد دیگری را جایگزین مواد دیگر نکنیم...ولی* مواقعی پیش میاد که اون ماده در دسترس ما نیست پس میتونیم از این اندازه*ها استفاده کنیم.

نگاهی* به این لینکی* که دوستان زحمت کشیدند تهیه کردند تا بتوان جایگزین کرد - بندازید...

http://forum.sofrehkhune.com/showthread.php?t=1658



و کلیه سوالات شما در زمینه اشپزی 

http://forum.sofrehkhune.com/forumdisplay.php?f=104

 



تاريخ : چهارشنبه ۱۸ خرداد ۱۳٩٠ | ۱۱:٤۸ ‎ق.ظ | نویسنده : Faezeh | نظرات ()
.: Weblog Themes By VatanSkin :.