ماهی فیویج (ماهی شکم پر گیلانی)

اگر طرفدار ماهی هستید و با طعم کمی ترش میانه خوبی دارید حتما این ماهی را درست کنید و برای من دعای خیر کنید!نیشخند

 

موادلازم:

ماهی سفیدمتوسط یا کوچک                       1 عدد

گردو پودر شده                                            1 لیوان یا 2/3 لیوان

رب انار ترش                                               1 ق غ سرپر

تخم ماهی سفید                                        1 عدد  

پیاز کوچک رنده شده و آب گرفته                     1 عدد

سیر رنده شده                                             1/2 ق غ

سبزیجات معطر (من از نعناع و پونه و ریحان و خالواش استفاده کردم.)        مقداری

نمک، فلفل، گلپر، سماق قرمز

آب انار ترش                                                در صورت لزوم برای اینکه مواد حالت خمیری پیدا کند.

 

طرز تهیه:

ابتدا کف سینی فر یا ظرفی که می خواهیم ماهی را در فر قرار دهیم را فویل بزرگی که  از ظرف بیرون بزند قرار می دهیم. ماهی را از پشت چاک زده تا حدی که به  شکم ماهی (یعنی تخمهایش) آسیب نرسد و ماهی از یک طرف باز شده باشد. ماهی را روی فویل می گذاریم. روی ماهی را کمی نمک، گلپر و سماق می پاشیم.

تخم را از شکم ماهی جدا کرده و کمی فشار می دهیم تا تخمها از پوسته نازکشان خارج شوند و پوسته را دور می ریزیم.   پیاز، سیر، گردو، رب انار، سبزیجات معطر را به همراه تخمها، نمک، فلفل، گلپر، سماق در ظرفی ریخته

و خوب مخلوط می کنیم. اگر حالت خمیری نداشت آب انار می زنیم تا کمی شل شود. من 3 ق غ آب انار ریختم.

تمام سطح ماهی را با این ماده می پوشانیم.

 

کناره های فویل را در بالا جمع کرده تا به حالت بقچه در آید. دقت کنید که فویل با مواد تماس نداشته باشد چون وقتی می پزد به آن می چسبد.

بعد در فر گذاشته و به مدت یک ساعت و نیم با دمای پایین  از پایین بپزد. یک ربع آخر روی فویل را باز کرده می گذاریم رویش هم کمی خشک شود.

من قادرم 3/4 این ماهی را در یک وعده بخورم. به قول مادرشوهرم" آدم موقع خوردنش خسته میشه ولی سیر نمیشه".  نوش جان.

/ 4 نظر / 121 بازدید
رضیه

از این همه ذوق وسلیقت لذت میبرم.من دستپختهات راخیلی دوست دارم مخصوصا کیکهای خوشمزت .موفق باشی خانمی.

زینب قنواتی زاده

سلام دوست عزیز تمام وبلاگتون رو خوندم نازنین و فایزه جان. عالی بود از وبتون خیلی خوشم اومد هرچند که اون چیزی رو که میخواستم بیدا نکردم ولی بازم دستور هایی که داده بودین عالی و بدون نقص بود. مخصوصا اینکه همراه با عکس گذاشته بودین که دیگه عالیش کرده بود.

سیدسیده یاسمین هاشمیان مطلق

[لبخند]سلام. اینطوری که زیبا شرح دادی معلومه خیلی خوشمزه است.من درسفری به قایم شهر این غذای عالی راخورده ام و می دانم خیلی خوشمزه است.دست شما درد نکند.:-)

هانی شف

دهنم به شدت آب افتاد... یاد ماهی های مامانم و مادرشوهرم افتادم..البته ما کاملا شکمش رو پهن نمی کنیم...اشبل ماهی هم ایده جالبی بود که قاطیش کردین